Trouba nebo remoska?

 

remoska_znackovenadobi.eu…ptají se i ti, kteří doma troubu mají, a zároveň pošilhávají po zázraku zvaném remoska. Není divu, tenhle malý český vynález má své skalní příznivce a neztratí se v žádné domácnosti. Nejedná se o zbytečný luxus, ani další krám na kuchyňské lince navíc, ale – jak se dušují její fanoušci – o naprostou nezbytnost.

"Je to tak, na remosce zkrátka vzniká závislost, tak se pojďme podívat, proč."

 

 

 

  1. Snadná údržba

Remosku stačí prostě po každém použití vypláchnout a lehce setřít houbičkou. Díky nepřilnavému povrchu by se vám musela přihodit velká pečící katastrofa, abyste s jejím čištěním strávili déle než pár vteřin. Zato čištění starší trouby, která pamatuje nejeden kulinářský experiment, nebo se vám v ní stala kuchařská nehoda, si určitě zopakovat nechcete.

2. Úspora

Remoska vám ušetří velké množství energie – nejen té vaší, ale i elektrické. Má příkon 400 až 500 W, což stojí za porovnání s klasickou troubou, která spálí 2,5 kW. Při ceně 4 koruny za kilowatt si lehce spočítejte, co vás vychází lépe.

Tip: Pokud pečete v klasické troubě, otevírejte ji co nejméně – při každém otevření poklesne teplota uvnitř o 20–40 %, což se projeví ve vyúčtování za elektřinu.

  1. Nekonečné receptové variace

Totéž možná nabízí i trouba, ať už horkovzdušná, plynová nebo elektrická, ale s odkazem na předchozí bod si spočítejte, kterou variantu byste chtěli využívat častěji. Navíc jedna pečící mísa zákonitě limituje množství špinavého nádobí. Existuje obrovské množství receptů, vytvořených remosce na míru, tak proč rozehřívat velkou troubu, když totéž, a často ještě lépe, zvládnete v praktické remosce?

remoska_příprava jídel_znackovenadobi.eu

 A u nás k remosce dostanete jako dárek knihu receptů

  1. Vyrazit na výlet

Vestavěnou troubu si do kufru nezabalíte, ale s remoskou můžete vařit skoro kdekoliv. Dobře, na vrchol Mount Everestu ji nenoste, ale díky adaptérům ji zapojíte v autě, nebo třeba i na jachtě. O výhodách jejího vlastnictví na kolejích se přesvědčilo spoustu hladových studentů a svých dvacet minut slávy si užila na nejedné chatě. Tak na co čekáte? V době, kdy je cestování relativně snadný koníček, oceníte takového společníka na mnoha dovolených.

  1. Rovnoměrný výkon

Některé trouby, zejména starší, mají často problém, že nepečou rovnoměrně. Úkol „upéct, dopéct a nespálit“ se v tomto případě stává nesmírně obtížný. S remoskou nemusíte řešit, jestli si dáte koláč raději napůl syrový, nebo připečený. Víko s topnou spirálou pevně přiléhající k míse zajišťuje rovnoměrné pečení, dušení i vaření. S nastavením teploty si nemusíte lámat hlavu, stačí zmáčknout tlačítko a vypnout, když je jídlo hotové.

Tip – pokud máte klasickou troubu, vyzkoušejte si, jak rovnoměrně peče. Na plech vyskládejte co nejtěsněji světlý toastový chléb a strčte ho na okamžik do předehřáté trouby. Posléze vyjměte a podívejte se, kde jsou chleby nejtmavší a kde naopak nejsvětlejší. Výsledek si vyfoťte nebo namalujte.

6. Na každého čeká ta pravá

Někomu vyhovuje, když je na víku remosky sklíčko, kterým může kontrolovat kuchtící proces. Zvažte, jestli takový vhled „pod pokličku“ opravdu potřebujete – faktem je, že neprůhledná víka pečou ještě rovnoměrněji. Sklíčkem zkrátka vždycky nějaké teplo unikne. Dobrá zpráva je, že v nabídce jsou obě varianty, takže si vybere zvědavec i perfekcionista.

  1. Remoska má šťávu

Trouby, zejména ty plynové, mají tendence pokrmy vysušovat. Pokud už vám nechutná maso, které vypadá jako po exkurzi na Sahaře, pořiďte si remosku. Třeba takové kuře z remosky je legendární – podusí se ve vlastní šťávě a na povrchu se vypeče křupavá kůžička.

  1. Nejlepší dieta

Nenutíme vás křoupat mrkev, ale pokud toužíte vnést do svého života zdravější způsob stravování, aniž by utrpěly vaše chuťové buňky, pořiďte si remosku. Jídlo v ní připravíte i s minimálním množstvím tuku, a díky její konstrukci jde teplo přímo do pokrmu, ne do okolního vzduchu. Tím se doba přípravy výrazně zkrátí a z jídla se nevytrácí důležité živiny a vitamíny.

 

Zajímavost: Remoska se stala hitem v Anglii, protože se v ní dá snadno připravit tradiční anglická snídaně – slanina, fazole a vejce. Navíc je vhodná i pro přípravu brambor a rajčat, která jsou nedílnou součástí britské kuchyně.

Logo Značkové Nádobí

Na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.