Jaké nádobí je nejlepší? VI. teplo skvěle drží litina

litina_staub_icoLitinové nádobí patří do skupiny výrobků prověřených časem. I když není moc rozšířené, kdo má pár kousků doma, nedá na ně dopustit. Litinové hrnce a pánve jsou vyráběny metodou lití do pískových forem. Ty se při každém odlití zničí, takže každá forma je jiná. Proto je tedy i každý kus nádoby originál.

Synonymem kvalitního litinového nádobí se smaltovaných povrchem jsou výrobky firmy Staub, společnosti založené již v roce 1974 ve Francii v Alsasku. Hrnce a pánve zdobí vysoká odolnost, životnost a při správném zacházení vydrží celá desetiletí. Obzvláště vhodné jsou na v současné době stále populárnější pomalé – zdravé vaření. Výrobky skvěle drží teplo a jídlo v nich vydrží dlouho teplé, proto se také používají i k servírování.

ikona litina staub

Litinové nádobí Staub

Litina: pro pomalé pečení nejlepší volbou

Jde o velice pevný materiál, který odolává vysokým teplotám a je velmi dobře tepelně vodivý. Skvělé tepelně-vodivé vlastnosti litiny umožňují energeticky úsporné vaření při nízkých teplotách. Pro dušení a pomalé vaření a pečení budou litinové hrnce a pánve nejlepší volbou.

Výhody litiny:

  • Dlouhá životnost
  • Skvěle drží teplo
  • Litinová pánev je vhodná pro pomalé vaření a pečení

 

Video: Michelinští šéfkuchaři doporučují
nádobí Staub

Logo Značkové Nádobí

Na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.